PARAIŠKŲ PRIĖMIMO INFORMACINĖS SISTEMOS PASLAUGŲ VERTINIMAS (2018)

7. Kokius informacinių technologijų sprendimus, kurie praverstų vykdant žemės ūkio veiklą, siūlytumėte įgyvendinti?

  1. Pakanka duomenų
  2. Informacija su neatitikimais iki deklaravimo pabaigos
  3. matyti ,,REGIJOS'' duomenis
  4. jei valdoje esantys duomenys pasidengtų ant deklaruojamų laukų, tada matytu programa, kur laukai deklaruojami nė pagal valdos pateiktus duomenis.
  5. nežinau
  6. pasiūlymų neturiu
  7. Didelė problema yra pasenę žemėlapiai (2017 m. deklaravome ant senų žemėlapių, NMA paskaičiavo ir išmokėjo išmokas už deklaruotas ž. ū. naudmenas) 2018 m.VIC atnaujino Kontrolinių žemės sklypų duomenis ir dabar, 2018m. rugpiūčio mėn. ūkininkai gauna laiškus kad reikia gražinti tam tikras išmokų sumas "už 2017 m. deklaruotus netinkamus paramai plotus, kurie indentifikuoti VĮ Žemės ūkio informacijos ir kaimo verslo centrui atnaujinus Kontrolinių žemės sklypų duomenų bazę." 2017 m.nei vienas netinkamas žemės sklypas deklaruotas nebuvo, nes pati sistema neleido braižyti bl3 ar bl6 blokuose. Prašau išspręsti šią problemą ir nedaryti taisymų atgaline data.
  8. pasiūlymų neturiu
  9. Norėtųsi, kad patys pareiškėjai daugiau domėtųsi, ateitų , klaustų, o dabar deklaruot - žino, kad reikia, o jau valdas atnaujint, tai vos ne specialistų reikalas. Žmogų reikia kviestis, Gal daugiau informacijos per televiziją, radiją, nes dauguma pareiškėjų senyvo amžiaus.
  10. neturiu pasiulymo