Nemokamas maitinimas skiriamas visiems mokiniams, kurie mokosi pagal priešmokyklinio ar pradinio ugdymo programas, nevertinant šeimos pajamų

Pritariu iš dalies, nes... (įrašykite argumentą)

  1. Jei vaikas nevalgo tam tikrų patiekalų, tai nors jisai ir valgys nemokamai - vis tiek liks alkanas, arba tėveliams vis tiek reikės jam duoti pinigų pietums. Aišku šaunu būtų jei valgytų nemokamai ir turėtų galimybę pasirinkti norimą maistą.
  2. Pritariu iš dalies, nes labai gaila, bet maistas mokyklų valgyklose neskanus. Baiminuosi dėl bereikalingai iššvaistytų lėšų, nes vaikai tikrai ne visi valgys. Manau, turėtų būti apsvarstytas meniu klausimas. Ir, aišku, labai tiktų švediško stalo idėja, nes vaikai laisvai rinktųsi, ką jie valgys, galbūt sumažėtų išmetamo maisto kiekiai...
  3. Kiekvienas mokinys turi teisę į nemokamą maitinimą, visavertę ir subalansuotą mitybą
  4. Pritariu iš dalies nes tai ugdo atsakomybės, mažiau švaistumo kultūrą. Manau, kad reikėtų kalbėti ne apie nomokamą maitinimą ar dar kažką nemokomo, nes tokių dalykų nėra. Viskas yra mokama ir už viską sumokama. Turėtų būti kalbama apie pvz. moksleiviams maitinimas kompensuojamas iki pvz. 60% t.y. valstybė dotuoja. O likusi dalis - tėvų, vaikų atsakomybnė, kad nekeliautų maistas į šiukšlių dėžę, kad rinktųsi atsakingai ir tt.
  5. norėtusi, kad ne tik pradinukai turėtų nemokamą maitinimą
  6. MAITINIMAS GALĖTŲ BŪTI VISIEMS NORINTIEMS, BET NEPRIVALOMAS. Tai būtų maisto švaistymas.
  7. Nemokamas maitinimas visada siejamas su nelabai kokybišku ar prasto skonio maistu. Nemokamas maitinimas yra gerai, tačiau nemanau, kad nemokamas maitinimas bus racionalus ir visapusiškai sveikas. Bus tokių, kurie norės iš to pralobti, o kiti iš to sutaupyti pvz. kokybės prasme.
  8. Svarbiausiai vaikams turi būti užtikrinamas sveikas,pakankamas kiekis, kokybiškas ir subalansuotas maistas.Nes jei bus kompensuojama visiems, ar užteks lėšų tam ir vėliau nebus taupoma maisto kokybės atzvilgiu.
  9. Nes bijau kad bus išmetama daug maisto
  10. O kokios kitos sritys nukentės, jei bus nemokamas maitinimas? Juk daugiau pinigų į biudžetą nesurinks.