Nedarbo Lietuvoje priežastys

4. Ką valdžia turėtų keisti, kad nedarbo lygis Lietuvoje bent kiek sumažėtų?

  1. atpiginti lektuvu bilietus i Anglija, Airija, Danija, Norvegija
  2. Į šį klausimą atsakymus galima rasti prie pirmojo apklausos klausimo pateiktuose siūlymuose. Na dar pridursiu, kad valdžia galėtų pagalvoti, kaip padidinti šalies patrauklumą ir pagerinti sąlygas užsienio investuotojams, ko pasekoje, būtų sukurtos naujos darbo vietos. O iš esmės, valdžia turėtų veikti ne dėl savo, o visos tautos interesų, reikia nemėtyti mokesčių mokėtojų pinigų į kairę ir į dešinę, o nusistatyti konkrečius prioritetus ir sukurti planą, kaip iš esmės sukurti darbingą ir klestinčią Lietuvą. Kol nepasikeis valdžios atstovų požiūris į savo šalį ir jos gyventojus, tol, manyčiau, nedarbo lygis Lietuvoje kardinaliai nesumažės. Iš esmės, valdžioje turėtų būti permainos, t.y. ta valdžia, kuri iš esmės yra nepajėgi kažką kardinaliai kesiti, turėtų išeiti į pensiją ir užleisti vietas perspektyviems asmenims. Galbūt taip pat reiktų pasisemti žinių ir pasikonsultuoti su kitomis valstybėmis, kaip joms pavyko pasiekti geresnį šalies gyvenimo lygį (mažesnį nedarbą, didesnį darbo užmokesčio lygį ir pan.).
  3. pensininkus i pensija ir atlaisvinti darbo vietas jaunesniems kolegom
  4. tegu mažiau vagia pinigų sau ir tada galės sukurti naujų darbo vietų
  5. didint minimalia alga
  6. Skatinti idarbinti jaunima, sukurti daugiau darbo vietu, kelti (su protu) minimalu darbo uzmokesti
  7. Palengvinti naujų firmų steigimą, kompensuoti tai... mažinti joms mokesčius... tik taip būtų sukurta daugiau darbo vietų
  8. Požiūrį į žmones neturinčius darbo patirties bei į tuos kurie gyvena nuo pašalpos iki pašalpos
  9. Keisti darbo biržos darbinimo kriterijus; Tobulinti švietimą (pvz. apmokama studijų praktika), kad baigę aukštąjį mokslą specialistai turėtų galimybę įsidarbinti Lietuvoje.
  10. Negrobti pinigų sau, nes tuomet nėra už ką mokėti atlyginimų žmonėms ir jie yra alteidžiami masiškai...