Muzikinių kompiuterinių programų naudojimas

Kas jūsų nuomone yra muzikiniai gabumai ir ar kompiuterinės muzikinės programos padeda juos ugdyti?

  1. Tai muzikinė klausa, muzikos pojūtis... manau, kad padeda.
  2. Taip, tikrai padeda
  3. is dalies padeda
  4. Manau, kad paeda tinkamai ugdyti, kadangi mokiniai lavėja, mokydamiesi kurti muziką su kompiuterinėmis programomis.
  5. Manau paea, nes siais laikais moketi nauotis ivairiomis kompiuterinemis programomis labai nauinga, netgi privalu
  6. Muzikiniai gabumai - ką mokinys sugeba daryti tai yra muzikinė klausa, muzikos pojūtis ir pan. Muzikinės programos mokiniams padeda atskleisti vaizduotę, bei leidžia jiems improvizuoti išreikšti mintis, tad manau iš dalies padeda jiems atsiskleisti.
  7. Manau, padeda.
  8. Muzikiniai gabumai, tai klausa, intonavimas, improvizavimas, muzikos interpretavimas, natų vertės žinojimas ir t.t.. Taip, padeda ugdyti juos. Tų programų dėka, galima ugdyti tuos muzikinius gabumus. Žinoma, vienose programose daugiau, kitose mažiau. :)
  9. Žodis "gabumai" lyg ir prigimtinis, įgimtas dalykas. Yra žmonių, kurie gabesni, imlesni muzikai nuo vaikystės. Jeigu kalbėtume apie muzikinius GEBĖJIMUS, tuomet juos galėčiau sieti su išugdytais, išlavintais muzikiniais įgūdžiais: klausa, vokalas, grojimas. Programos tikrai gali padėti ugdyti muzikinius gebėjimus, tačiau bendrojo ugdymo mokykloje toks dalykas, nemanau, kad gali pasiteisinti. Bet tai, vėlgi, priklauso nuo paties muzikos mokytojo ugdymo filosofijos. Jeigu jam svarbu ugdyti "techninius" dalykus, tuomet jis skirs tam laiko. Ar svarbu tiksliai intonuoti, tiksliai "pastatyti" balsą, išmanyti muzikos teoriją mokiniams, kurie galbūt gyvenimo nesies su muzika? Mano muzikinio ugdymo tikslai būtų kitokie - per muziką puoselėti mokinių emocinį intelektą, dvasinę kultūrą, meilę muzikai ir pasauliui.
  10. Klausa, ritmo pojūtis, melodijos pojūtis. Apie programas daug nežinau, todėl negaliu atsakyti ar tai lavina muzikinius gabumus, bet tos, kuriomis naudojausi lavina ritmo pojūtį bei klausą.