Mokesčių moralės vertinimas Lietuvoje

Jūsų pastabos, pasiūlymai

  1. Skirčiau žmonių kategorijas: žmonės, kurie vengia mokesčių, nes kitaip nemoka išgyventi, ir žmonės, kurie vengia mokesčių, nes netiki sistema.
  2. labai nepatiko punktas "laisvai prieinama informacija apie kiekvieno piliečio pajamas ir tūrtą" - geriausias informacijos šaltinis vagims, sukčiams, žudikams, pavyduoliams, "skolininkams" ir tt, čia yra privatu, tik tam tikros valstybės įstaigos tūrėtų žinoti tokią informaciją ir ji netūrėtų būti viešai pasiekiama.
  3. Valdžiai reik išlysti iš žmonių piniginių :)
  4. Dar labai daug šešėlinių pinigų pas mus. Deja
  5. Jeigu zmones gyventu gerai ir atlyginimas butu normalus tai ir sukciu butu maziau. Pati kažkada dirbau ir gaudavau pinigus vokelyje, nesididžioju tuom bet be tu pinigų neisgyvenciau..
  6. "Ar pateisinama sukčiauti mokant mokesčius, jei šalis yra teisinė valstybė?" - teisinė ar neteisinė, jei valdžiažmogiai neneša jokios asmeninės atsakomybės tai kodėl dėl jų turi kentėti visa tauta. Kas iš tu bausmiu jei vieniems tos bausmės galioja, o kitiems ne.
  7. Mokęsčių mokėjimą skatintu mažesni mokęsčiai, kad žmogus įkūręs UAB, galėtu dirbti ir uždirbti. Didesnės lengvatos naujoms, ką tik įsikurusioms įmonėms, kad jos galėtų tvirtai atsistoti ant kojų ir tik tada mokėti tokius mokęsčius, kokius turime Lietuvoje. Didesnio lojalumo ir kitokio požiūrio truksta.
  8. Visuotinis pajamų ir turto deklaravimas. Visų viešųjų pirkimų skaidrumas (skelbti atvirai internete). Skaidrumas visuose iš biudžeto finansuojamuose darbuose. Pvz. Visiems prieinama informacija tvarkytinų kelių eiliškumui.
  9. Tik "protingi" progresiniai mokesciai, stipri kova pries korupcija, dar galetu isgelbeti musu valstybe...
  10. Reikia, kad sistema pastebėtu kiekviena jei reiktu konsultuotu padėtu teisingai tvarkytis. Mokęsčių sistema trumpa druta turi būti, o jei taikomos lengvatos, kad jos ir būtų visiem aiškiai pasiūlytos išviešintos. O išaiškinti pažeidėjai jei tai nėra klaida ar laikinas koks gal ir sutrikimas griežtai bausti, kad tikrai būtu skausminga gal net pasitrauktų nesąžiningi verslininkai ar darbdaviai... Sėkmės. Mindaugas ;)