Kontaktinių valandų mažinimas

Jūsų nuomonė:

  1. Dieninių studijų studentams tikrai reikėtu mažinti kontaktinio darbo valandas.Kalbant apie ištęstines studijas MRU vyksta chaosas. Paskaitos yra nedėstomos. Dėstytojai nesivargina atvykti į paskaitas.Medžiaga pateikiama paviršutiniškai įkeliant pateiktis į moodle sistemą ar nurodomi vadovėliai pasiskaitymui. Egzamino metu patys nustato laiko limitą. Vertino kriterijai tai pat neadekvatūs. Tad iš esmės daugelio dėstytojų fakultetui nereikia, nes mokami pinigai dėstytojams už nieką, o valandų skaičių jie pateikia visai kitokį negu vyksta realybėje.
  2. Kadangi tai liečia dėstytojus, manau, kad nereikėtų mažinti kontaktinių valandų. Nesu užtikrinta, ar teisingai suprantu, tačiau, mano nuomone, kuo didesnis kontaktinių valandų skaičius, tuo dėstytojai gauna didesnį fiksuotą atlyginimą. Šiais laikais atlyginimas yra paskata ir motyvacija dirbti bei atlikti savo pareigas kokybiškai, manau, nereikėtų sumažinti šios dėstytojų motyvacijos, nes jai mažėjant, taip pat ir mažėja studijų kokybė. Mažesnė studijų kokybė - mažesnis pasitenkinimas studijomis (studentams).
  3. Kadangi studijuoju ir dirbu kontaktiniu valandų mažinimas man butu i nauda. Lengviau butu suderinti darbą ir mokslus.
  4. Kontaktinių valandų nemažinti
  5. Manau, kad kontaktinės valandos turi likti tokios kokios yra. Mažinti nereikia. Stojame į universitetą, kad turėtume galimybę gauti informacijos ir patirties iš savo sričių profesionalų (taip vadinčiau dėstytojus), o ne studijuoti tik savarankiškai. Mano manymu savarankiško studijavimo turime jau pakankamai, trūksta tiesioginio bendravimo, ir bendradarbiavimo. Jei tik norėtume gauti informacijos tada net neverta studijuoti, juk literatūros galima susirasti ir patiems. Kontaktinės valandos yra svarbios visiems, taip pat ir magistrantams.
  6. SGF per daug didelis kontaktinių valandų sumažinimas.
  7. Iškart nukris studijų kokybė jei sumažins kontaltines valandas
  8. Sveiki, kaip suprantu ištestinių studijų studentams bus pridėta papildomų valandų. Aišku, aš nieko prieš daugiau pabendrauti su dėstytoju ir išsiaiškinti rūpimus klausimus, tiesiog mes, dirbantieji, tik 1 mėn. turime atostogų :) į kurį sesijos metu vos telpame. Žinau, kad yra nemokamos atostogos, bet supraskit, kad darbdavys nenori jokių atostogų išleisti. Visu antra, perduokit dėstytojams, gal greičiau vadovybei, kad ištestinių studijų studentai tikrai turėtų gauti sukramtytas žinias ir atvažiuotų atsiskaityti, o ne knistis kažin kur ir ieškoti kažin ko nepametus :) dėstytojų parašytos knygos kai nusiperka nėra jų originalios ir nepakartojamos mintys, tačiau ką dėsto, beje iš savo knygų, tai jau negalima niekaip gauti. Nepapraščiau duoti tą medžiagą ir leisti ramiai studentams ruoštis, vietoj to, kad sėdim 40 mečiai ir kaip pirmokėliai rašom ką sako mums. Taip vat ir reikia daugiau tų valandų sėdėti, ar tik ne nuo valandų skaičiaus mūsų mieli dėstytojai valgo duona :)
  9. Mano manymu netikslinga būtų mažinti kontaktines valandas nes: 1. Studentai, kurie nepatenkinti krūviu tiesiog pasirenka būdą neiti į paskaitas, seminarus ir t.t. 2. Visada atsiras tų studentų, kuriems tiesioginis ryšys kurį jaučia kontaktinių užsiėmimų metu motyvuoja mokytis bei gilintis į turimą studijų dalyką. 3. Studentai jaustų didesnį darbo krūvį, kuris visgi atsirastų, nes auditorinių ''darbo'' valandų sumažėtų. (Na nebent, naujai sudarytos programos būtų tikslingesnės ir kryptingesnės bei atitiktų šių dienų realijas.)
  10. Mano subjektyvia nuomone mažinti kontaktinių valandų skaičiaus nereikia.