Klaipėdos miesto gyventojų nuomonė apie benamius gyvūnus

Jūsų pasiūlymai dėl benamių gyvūnų skaičiaus mažinimo:

  1. Didesnė kontrolė čipuojant augintinius. Laukinius svarbiausia kastruoti
  2. Gal padėtų švietimas mokyklose, kad gyvūnas tai tokia pat gyvybė kaip ir mes su visais jausmais.
  3. Turetu buti privaloma priregistruoti kiekviena gyvuna kuri laiko zmogus ir surasti tokia sistema kad jeigu zmogus palieka gyvuna gatvej gyvunas butu atpazinamas ir zinoma kur jis gyveno , pirmaji karta seimininka perspeti , nes tikrai bus issisukinejimai tokie kaip "pabego" . Taciau jeigu tai bus padaryta antra karta , tada butu galima skirti nuo 5000 iki 10000lt bauda. Manau tada sumazetu benamiu gyvunu , nes zmogus pries isigydamas augintini turi pagalvoti ar jis tikrai jo nori , ar gales ji priziureti ir skirti jam pakankamai laiko ir neziureti i gyvuna taip kaip jis niekada nesikeistu ir liktu visada tipo toks grazus ir mazas. Tokia mano nuomone ;)
  4. Reikia kastruotus gyvūnus globoti prieglaudose. Rengti įvairių akcijų, kuriuose žmonės aplankytų gyvūnėlius, mokyklose rengti įvairių pristatymų.
  5. Sterilizuoti benamius gyvūnus, uždrausti gyvūnų veisyklas, įpareigoti teisiškai šeimininkus įsigijant gyvūną.
  6. Beglobius gyvunelius reikia kastruoti,taip sumazinti ju populiacija.As nesutinku migdyti gyvunus del kokiu nors zaizdu ar suzalojimu,isskyrus tik tada,kai gyvunelio nebegalima isgydyti,jam labai skauda ir jis kencia.
  7. Zmonems pasiimti globoti aisku paskiepijus ir apziurejus veterinarui
  8. Idealu būtų, jei visus priglaustus globos namuose benamius gyvūnus paimtų auginti gyventojai, turintys tokias galimybes, bet deja mūsų visuomenė dar iki to nepribrendo.
  9. Mano nuomone, nereikia užmiršti, kad žemė ne tik žmonių planeta. Ir kas pasakė, kad reikia mažinti gyvūnų skaičių, tas pasakys, kad reikia mažinti ir žmonių skaičių. Sutinku, kad gyvūnai būtų kastruoti, nes skaudu žiūrėti į sužalotus, išmestus gyvūnėlius. Pati turiu šarpėjo veislės kalytę, kuri yra kastruota (šiais metais jai jau bus 13 metų). Svarbu, kad gyvūno kastracija būtų atlikta civilizuotai, o ne operuojant gyvai, t.y. be narkozės. Labai pasigendama visuomenėje, mokymo ir ugdymo įstaigose programų, ar nors analizuojamų temų apie gyvūnus, apie gyvenimą šalia gyvūnų, apie gyvūnų globą, dabar "svarbu" patiems išgyventi, todėl ir kalbame apie lytinį auklėjimą, nusikaltimų, korupcijos prevenciją, tiesa vis dėl to yra skiriamas šioks toks dėmesys gyvūnas, juk yra sukurtos gyvūnų laikymo taisyklės, pagal kurias tik jūros kiaulytei nereikia ansnūkio:)
  10. naikinti