Kiekybinis klausimynas teisėjams dėl Rekomenduojamų teismų procesinių sprendimų kokybės standartų (toliau – Standartai) taikymo

6. Ar rengdami teismo procesinius sprendimus atsižvelgiate į Standartus?

  1. nėra laiko nuosprendžiui surašyti, o iš kur paimti laiko pasiruošti standartus atitinkantį šabloną? Einu lengviausiu keliu - imu "atkaltą" šabloną ir skubiai rašau naują nuosprendį.
  2. stengiuosi :)
  3. Laikantis standartų dažnai kitame procesinio dokumento lape lieka apskundimo tvarka arba tik teisėjo (teisėjų) pavardės ir parašai, tai verčia nesilaikyti standartų, nes tuščiame lape teisėjo pavardė ir parašas yra grėsmė, kad gali būti panaudoti kitame dokumente
  4. rašydama teismo sprendimus, rūpinuosi kuo geriau atskleisti bylos esmę ir kuo teisingiau išspręsti ginčą. Manau, kad griežti formos reikalavimai gali tam net trukdyti, o vertimas teisėją kitaip negu jam sekasi geriausiai reikšti ir dėlioti mintis, įpareigojimas jas numeruoti, grupuoti ir kitaip formalizuoti rodo, kad iš mūsų tikimasi padaryti kompiuterius.
  5. standartai rekomandacinio pobūdžio, svarbiausia, kad sprendimo turinys ir struktūra atitiktų BPK, CPK ar ANK reikalavimus, o į kokią formą tai bus įvilkta, nėra esminis dalykas.