Kauno lopšelio-darželio "Rasytė" bendruomenei

Jūsų komentarai

  1. Neturiu ko prikišti. Gal tik vėl siūlau į procesą labiau traukti tėvus. Kurie jaustųsi dalyvaujantys šioje bendruomenėje.
  2. Ugdymo turinys tikslingai atitinka vaikų poreikius. Tik, aš, kaip mama, suvokiu trūkumą laisvės pačiame užduočių atlikime. Didžiąją dalį darbo atlieka auklėtoja, vaikas tik prisideda. pvz. Mamos dienai darbelis-dovana mamai. Matosi, kad darbelis tobulas ir gražus, kad tai yra auklėtojos indėlis. Bet man, kaip mamai nesvarbu grožis, svarbu, kad tai būtų vaiko daryta, kreivai, šleivai, kaip jam atrodo. Norisi mažiau nurodinėjimo, o daugiau klausimo, pačio vaiko, kaip jis įsivaizduoja ir kaip jis norėtų, kad tai atrodytų. Juk nebūtinai, tai turi būti auklėtojos vizija.
  3. Organizuojant ugdomąją veiklą auklėtojos atsižvelgia ne tik į tai ką vaikai turi sužinoti, bet ir į tai ką jie norėtų sužinoti.
  4. Programų tikslai, uždaviniai ir turinys atitinka vaikų amžių, poreikius, galimybes ir interesus.
  5. Ugdymo turinys planuojamas atsižvelgiant į vaikų amžiaus ypatybes, poreikius, pasiekimus
  6. Gal kartais trūksta šiuolaikiškumo.
  7. Puikiai vertinu savaitės temos parinkimą ir tikslų išsikėlimą.
  8. Grupių Ugdomosios veiklos programos dera su įstaigos parengta ugdymo programa, bendrąja priešmokyklinio ugdymosi programa. Integruojama sveikatos stiprinimo programa, tarptautinė Zipio draugų programa.