Kauno lopšelio-darželio "Rasytė" bendruomenei

Jūsų komentarai

  1. Aš manau, kad darželis yra tokia uždara organizacija, kad informacija apie grupės veiklą su vaiku, vos ne slapta operacija. Psichologas dirba sau, socialinis darbuotojas dirba sau, darželio auklėtoja dirba sau. Patirtis parodė, kad šie trys darbuotojai nedirba išvien. Visi atskirai dirba tobulai. Situacijas analizuoja, bet problemų kartu nesprendžia.
  2. Dirbdama šiame darželyje jaučiuosi puikiai. Šiame darželyje dirbti man smagu, nes į darbą einu noriai. Jei nuotaika būna ne kokia darbe ji greit pasitaiso. Jei reikia pagalbos ar patarimo kolegos nuoširdžiai padeda.
  3. Manau, kad grupėse dirbantys pedagogai jaučia nuolatinę įtampą, kurią kelia spec.poreikių turinčių vaikų elgesys. Veikia pagalbos teikimo sistema: konsultuoja spec. pedagogas, logopedas, psichologas. Bendruomenės nariai pasitiki vieni kitais, dalinasi savo patirtimi, nuolat konsultuojasi su specialistais bei direktorės pavaduotoja ugdymui.
  4. Negalima pasikliauti aklai visais bendruomenes nariais
  5. Vaikai į darželį eina noriai, pasitiki pedagogais: tiek grupės auklėtojomis, tiek specialistais ir neformalaus ugdymo specialistais.
  6. Realaus bendravimo nelabai pastebiu. informacija pateikiama, komunikacija lyg ir vyksta, bet trūksta artumo, šeimyniškumo, atviresnio buvimo kartu nariams. Nėra labai tinkamų sąlygų matyti kaip vaikas jaučiasi darželyje, galbūt reikėtų sudaryti sąlygas tėvams būti grupėse, dirbti su vaikais kartu, tam tiktų savanoriavimas, pagalba auklėtojoms.
  7. Trūksta susirinkimo organizavimo iš auklėtojų pusės metų pradžioje ir pabaigoje (aptarti būsimas veiklas, darbus, renginius, tvarką ir aptarti buvusius renginius, veiklas, pateikti išvadas) Mokyklos psichologas ir logopedas bent vieną dieną per savaitę galėtų dirbti iki 18 val ar 19 val (dirbant nuo 8-17val neįmanoma spėti apsilankyti)