Karvių ketozės susirgimų analizė

Jei turite kažką papasakoti apie karvių ketozę iš savo patirties, kas neįtraukta į klausimus, galite parašyti čia :) AČIŪ.

  1. Pirmas mano ūkyje vaistas nuo ketozės stiklinė cukraus, stiklinė degtinės ir apie 2 litrus šilto vandens, tai reikia daryti tik pastebėjus pirmus požymius, kol gydytojas atvažiuos, šis vaistas nekenkia kad ir nėra ketozės, o jei tik pradžia , padeda , nereiks ir brangių vaistų.
  2. Visa bėda, jog realiai neturime vet gyditojo, kuris galėtų ir mokėtų diagnozuoti šį susirgimą... Nesenai įsigijau testavimo priemonę, ir pats pradedu mokytis diagnozuoti.
  3. anketoja klausimas apie klinikinius; simtomus.o daugia buna letine ketoze;simt.produktyvumo mazejimas,acetono kvapas ir t.t.sekmes
  4. Susirgusios karvės būna mažai judrios,sumažėja primilžių kiekis. To išvengti,daromi subalansuoti parašai,naudojamos vet. gydytojų patartos priemonės.
  5. Pirmieji simptomai, karve prastai eda, sumazina piena,laizo aplink esancius daiktus
  6. Serganti karve sulysta needa negiaria dinksta pienas
  7. Pas mus ketozes simptomai: karve vangi, mazai eda, koncentratu visai needa, to pasekoje karve lieseja, pieno primilzis sumazeja trecdaliu. Is karves snukio, pazvelgus, matosi, kad ji nelaiminga. Musu ukyje veiksmingai padeda boliusai nuo ketozes. Po apsiversiavimo uz 2 paru suvedam, uz paros pakartojam ir uztenka. Dazniausiai cia telyciu liga, po pirmo apsiversiavimo. Sekmes rasant darba :) Saunuole!
  8. Patys prižiūrime savo bandą ir iš patirties galiu sakyti,kad pateikti klausimyne karvių ketozės susirgimo simtomai neatitinka realybės.Čia daugiau būtų tetanijos simtomai.Kai karvė pradeda sirgti ketoze pasidaro apatiška,neėda,neatrajoja,negromuluoja ir nesituština,staigiai sumažėja primilžiai. Arba jeigu tuštinasi tai labai mažai ir labai kietos konsistensijos.Šūdas būna tarsi įvilktas į plėvelę.Tuo atveju,jei karvė nešiko apie 12 val.sugirdom glauberio druskos,kad suskystintų žarnyno turinį ir karvė lengviau galėtų išsituštinti,išmatos tada būna tarsi praskiestos vandeniu,bet tai yra gerai.Tada reikia pereiti prie gydymo. Reikia supilti karvei propilenglikolio 200 ml praskiesto su šiltu vandeniu du kartus per dieną.Kitas dienas 100 ml du kartus per dieną. Tokį gydymą esam taikę nevienam gyvuliui ir sėkmingai.Kad karvė pradėtų gromuliuoti reikia supilt rumekso o jo neturint puikiai pasitarnauja paprasčiausias alus ar šampanas.
  9. Is snerviu daznai sklinda lyg acetono kvapas susergant ketoze
  10. Kas metai tiriami pagaminti pašarai, esant bet kokiam įtarimui atliekami kraujo tyrimai. Naudojamės konsultantu paslaugomis kurie pagal turimus tyrimų duomenis sudaro racionus. Todėl ir neturime didelių problemų nei dėl ketozės, nei dėl kitų medžegų apykaitos sutrikimų.