Ikimokyklinių ir priešmokyklinių įstaigų tėvelių nuomonė apie maitinimo organizavimą

Jei atsakėte "Neigiamai" "Labai neigiamai", pakomentuoti kas įtakoja?

  1. Esant pandeminei situacijai, negalima tėvams užeiti į grupę, kurioje ir yra pakabinamas valgiaraštis. Internetinėje darželio svetainėje tokio valgiaraščio neradau.
  2. Iš principo vertinu teigiamai, bet mes šeimoje nevalgome gyvulinių produktų, tai kai kuriomis dienomis vaikai nelabai turi ko valgyti. Visa laimė, kad bent jau sriubos visos augaliniu pagrindu. Ir didžiumą dienų per pietus būna bent jau tinkamas garnyras prie mėsiškų patiekalų (bulvės, ryžiai ir pan.)
  3. Vaikas darželyje valgo mažai, sako kad neskanu, grįžta namo visada alkanas, nes vakarienės pačios neskaniausios.
  4. Manau, vaikučiai permaitinami, pietums duoda ir sriubos ir pagrindinį patiekalą, iškart tiek prisivalgę vaikučiai eina miegoti pietų miego, o atsikėlę vėl valgo. Pietums užtektų pagrindinio patiekalo, o po miego galima būtų duoti sriubytę valgyti (jeigu jau tiek norima tomis sriubomis maitinti). Dažnai vaikas tik grįžęs iš darželio skundžiasi pilvo skausmais, nes vakarienei gauna pieniškas sriubas arba varškinius/bulvinius patiekalus su grietine. Iš esmės grįžęs iš darželio jau nebenori valgyti ir labai vėlai dar namų vakarienę valgo ir tik todėl, kad tėveliai valgo, bet ne todėl, kad alkanas.
  5. Puikus maistas
  6. Patiekalai neatitinka nurodyto valgiaraščio.
  7. Labai dažnai košės duoda.
  8. galetu buti mažiau kviečių. nes tai blynai tai makaronai tai manų košė dažnai duodama,.
  9. Vaikas be skonio visiskai nevalgo maisto..
  10. Ryte - košės viskas tvarkoje. Per pietus - dažnu atveju porcija per didelė, vaikai nesuvalgo. Norisi, kad daržovės būtų atskirai, nesumaišyta į mišrainę. Maitinimas po miego dažnu atveju patiekiamas nelabai maistingas maistas. Vaisių galėtų būti daugiau.