Ikimokyklinio amžiaus vaikų saviraiškos ypatumai muzikinėje veikloje

Pasirinktą atsakymą pagrįskite.

  1. Tuo metu vaikas turi didžiausią galimybę išbandyti save įvairiausiuose vaidmenyse, turi daugiausiai laisvo laiko, mažiausiai suvaržymų.
  2. Kiekvienas vaikas individualus, todėl vienam saviraiškai laikas ateina dar darželyje, kitam tik perlipus vidurinės slenkstį. Mano atveju, saviraiškos poreikis pradėjo atsirasti tik dabar, baigiant priešmokyklinę grupę.
  3. Apie 4metus,kai vaikai pradeda kurti patys (pasakas, dainas).
  4. Nes tokio amžiaus formuojasi vaiko požiūris į pasaulį, jis mokosi suprasti ir išreikšti savo jausmus
  5. Svarbiausi metai vaiko gyvenime
  6. tada vaikas pats suvokia kas jam įdomu jr kaip jis nori realizuoti save, o tevai tam nedaro itakos ir 'nunukreipia' vaiko pagal savo norus
  7. Manyčiau,šiuo metu vystosi asmenybė, vaiko individualumas, dėl to tai svarbiausias laikas
  8. Manau jog pradėjus lankyti mokyklą, pasimiršta šiek tiek dalykù iš darželio, nes vaikai pradeda mokytis ir kaupti naują informaciją mokykloje.
  9. Manau kad visi etapai yra vienodai svarbus ir butini, taciau kaip “jautriausia” todel gal svarbiausia ivardinciau ankstyvaji mokyklini ugdyma, nes ikimokyklinukai ir taip kurybiski ir dar nesugadinti. Vyresni mokiniai, ypac prasidejusioje paauglysteje, instinktyviai patys pradeda ieskoti identiteto ir atrasti save per vienokia ar kitokia kuryba. O ankstyvasis mokyklinis amzius labai jautrus pereinamasis laikotarpis kai daznai netinkamas mokytoju, tevu ar draugu elgesys bei zodziai uzmusa kurybiskuma, ivaro ivairiu kompleksu, atpratina mastyti laisvai, nesiremiant sablonais
  10. Kuo anksčiau padėsime/leisime atsiskleisti vaiko kūrybiškumui, tuo lengviau jis gyvenime gebės išreišti save.