COVID 19 tyrimas psichologams

26. Jūsų pamąstymai ar pasiūlymai psichinės sveikatos organizavimo ir teikimo klausimais krizių atvejais:

  1. Trūksta tinkamų specialistų su tinkamu požiūriu į problemos rimtumą
  2. ----------------
  3. Būtų gerai, kad psichologai galų gale igytų lygiavertį medikams statusą psichinės sveikatos sistemoje visom prasmėm
  4. Maži speciaistų atlginimai, nesubalansuotas darbo krūvis nuolat patiriant psichologinį krūvį mažai motyvuoja dirbti mobiliosiose komandose arba krizinėse situacijose nepaisant darbo dienų ir valandų.
  5. mokymai psichologams kaip teikti pagalbą krizių atvejais, kaip organizuoti nuotolines konsultacijas
  6. Stiprinti psichologų darbą: supervizijos, nurodymai iš "aukščiau"
  7. Gal jau taip yra, nepasidomėjau. Mano pasiūlymas būtų, kad paskambinus numeriu 112, esant reikalui būtų sujungta su budinčiu kizes įveikti padedančiu psichologu.
  8. Labai trūksta tarpinstitucinio bendradarbiavimo: po truputį visuomenės sveikatos biurai įsitraukia į bendradarbiavimą su PSC, ugdymo įstaigomis, tačiau trūksta gerosios praktikos bendradarbiaujant skirtingoms medicinos priežiūros įstaigoms, taip pat med.įstaigoms su ugdymo įstaigomis. Trūksta psichologų, psichiatrų etatų skaičių pagal gyventojų skč. Neadekvačiai maži etatų skaičiai neįgalina turėti tinkamos komandos. Pvz. skyriuje dirba vaikų-paauglių psichologas, tačiau nėra vaikų-paauglių psichiatro. Komandoje turėtų būti privaloma sudėtis visų skirtingų sričių specialistų (atliepiant į teiktąjį pavyzdį); skatintinas įtraukimas į darbo valandas privalomus atvejų aptarimus komandose, kaip tai daroma kitose užsienio šalyse.
  9. Tobulinti paslaugų teikimą nuotoliniu būdu. Gerinti paslaugų prieinamumą bei teikti žmonėms daugiau informacijos apie tai, kur jie gali kreiptis prireikus psichologinės pagalbos
  10. Jeigu klientas yra krizėje, sudaryti galimybę kreiptis į bet kurį mokamą psichologą užtikrinant, kad valstybė jam kompensuos iki 10 konsultacijų.