COVID 19 tyrimas psichologams

21. Ar COVID-19 pandemijos eigoje įgyta Jūsų patirtis įgalina teigti, kad psichologinių paslaugų teikimas turėtų keistis (galimi keli atsakymai):

  1. Tai ir taip reikia viską keist
  2. specialistų yra, nėra fizinių patalpų konsultavimui.
  3. Socialinių paslaugų srityje dirba psichologai po vieną įstaigoje, nesutvarkytas darbo apmokėjimas, koeficientų parinkimas ne pagal išsilavinimą, o pagal mažiausią galimą dydį
  4. Šviesti visuomenę.
  5. Padėti patiems psichologams atlaikyti darbo krūvius ir gerinti kokybę kompensuojant supervizijas, būtinus mokymus (pvz.tele-konsultacijų ypatumų, pandemijų/karantino poveikio žmogaus psichikai mokymai ir pan.), sukurti tinkamas darbo sąlygas griežto karantino metu (mane stipriai neigiamai emociškai ir to pasekmėje fiziškai paveikė psich.konsultavimas iš namų neturint tinkamų psichohigienos sąlygų- atskiro kambario darbui)
  6. Neišskirti podiplominių studijų specialistų, taigi jeigu baigęs mokyklinę psichologija magistro studijas psichologas puikiai gali teikti psichologines paslaugas vaikams ir paaugliams( nebūtinas sveikatos psichologijos magistras, juolab kad žinių ir patirties mokyklos psichologai turi daugiau, tačiau sveikatos apsaugos ministerija nusprendė, kad tik sveikatos psichologai pagal projektą gali teikti paslaugas, taip pat nereikėtų išsiskirti stičių psichologų, todėl kad tie psichologai kurie baigė iki išskirstant į sritis jie gali teikti bet kurioje srityje paslaugas, klausimas ar jie labiau kvalifikuoti? Kodel mokyklos psichologo išsilavinimą turintis psichologas negali teikti paslaugų vaikams ir paaugliams jų šeimoms sveikatos įstaigose jeigu jų iššukavimas ir žinios tai leidžia, nuolatinis kvalifikacijos kėlimas ir tobulinimasis šioje srityje.
  7. Labai reikia plėsti psichologinių paslaugų prieinamumą vaikams ir paaugliams, labai trūksta psichologų, galinčių ir pasirengusių dirbti su šia amžiaus grupe, ypač jei reikia pagalbos esant psichikos sveikatos sutrikimams.
  8. Pedagoginėje sistemoje dirbančių psichologų atlyginimai labai maži, kad išgyventi reikia dirbti keliais etatai, perdegimas jau yra, kyla noras keisti specialybę, stabdo santykiai darbe ir savirealizacijos pojūtis.
  9. Tinkamai infornuoti visuomenę apie prieinamą pagalbą