Ar istoriniai filmai padeda suprasti istoriją?

Išreikškite nuomonę plačiau!:)

  1. Ne 1234567890
  2. asasa
  3. Taip, nes dažniausiai pamokų metu galima tai žiūrėti, ir tai daug įdomiau, negu paprastai viską skaityti iš vadovėlio :)
  4. Teiginys kad istoriniai filmai padeda suprasti istorija yra teisingas,nes istoriniai filmai yra sukuriama remiantis tikrais ivykiais.Dazniausiai filmuosia yra uzfiksuota to meto realybe ir vercia isiminti faktus,vietoves ir zmones.
  5. Protingai cia :) zinoma, kad taip. Filmai padeda zmonems geriau isivaizduoti, perkelia i tuos ivykius, viska parodo is arciau. Kaip daug kas sake, lengviau isiminti, ir linksmiau ziureti, nei skaityt knyga, bet labai daug priklauso ir nuo rezisieriaus, jo sugebejimu, nuo to, ka jis nori filmu parodyti.(Blogai pastatytas, nuobodus filmas gali kaip tik atgrasinti nuo sio zanro) Sekmites!
  6. Manau, kad istoriniai filmai padeda suprasti istoriją, nes pvz. kažkada mačiau filmą apie Stalino mirtį. Buvo tikrai įdomu kai pasakodavo apie kokį nors žmogų ir pareikšdavo kodėl jis (ne)galėjo nužudyti Stalino.
  7. teip
  8. Istoriniuose filmuose pusė visos istorijos yra išgalvota, kad žiūrovui būtų įdomu. Nemanau, kad tai turi praktinės reikšmės mokantis istoriją.
  9. tikrai padeda!:) nes tu mokydamasis viską geriau įsivaizduoji ir tai padeda atsiminti tam tikrus įvykius ar faktus ;)
  10. As taip pat sia poteme pasirinkau. :) Dvejojau ar pritari siai minciai, ar ja paneigti, nes argumentu turiu ties abiejais dalykais.Kalbejau su mokytoja, ji sake, kad negalima ir pritarti, ir paneigti. Tai va, jei sia minti bandysi paneigti, tai kaip pavyzdi gali pasitelkti i pagalba 2005 m. Rusijoje sukurto propagandinio filmo "Nacizmas pabaltiskai" jei gerai pamenu. Tai propagandine juosta, kurioje visos Baltijos salys yra apkaltinamos nacistinemis, nors taip, kaip zinome, nebuvo. Todel galima sakyti, kad istorijos sie filmai suprasti nepadeda. Taip pat man mokytoja patare pritarti siai minciai, nes argumentuoti bus lengviau.