Apie autistiškų vaikučių integraciją bei spec įstaigų poreikį

Jei "Ne", papasakokite plačiau, kodėl?

  1. Psichologas, spec. pedagogas ir logopedas neskiria daugiau dėmesio vaikui, savo funkcijas atlieka "tik todėl, kad reikia".
  2. Anksčiau turėjome daug problemų ir nesusipratimų,netgi didelį mokyklos priešiškumą ir nusitatymą vaiko ir šeimos atžvilgiu, bet visa tai kasmet vis labiau taisosi ir gerėja susipažįstant tiek su vaiku,tiek su sutrikimu ir matant vaiko tikruosius gebėjimus,asmenybę ir augimą.
  3. Kaip ir minėjau didžaisias blogis tai , kad nėra vaikui pavyzdžio iš ko galėtų mokintis tinkamo socialuas elgesio.
  4. nevedamas į lauką. Kai kurie su juo būnantys suaugę vaiko tiesiog...bijo - ne tiek dėl agresijos, bet vengdami galimos neigiamos reakcijos "palieka jį ramybėje"
  5. Nei vienoj įstaigoj vaikas nebuvo užimtas. Taip, jis nesukaupia dėmesio, nenusėdi suole, ne viską suvokia... bet tai nereiškia, kad jam pakanka "prabūti" mokymo įstaigoj. Tikėjaus, kad sudaryta programa, bus įgyvendinama, kad su mokytoja bendradarbiausim, kad namie užbaigsim klasėj pradėtus darbus, kad aptarsim vaiko nesėkmes, ieškosim metodų kaip dirbt ar sudomint jį vienokia ar kitokia veikla...nieko tokio nebuvo...Supratau, kad dirbama su tais kurie dar kažkiek roso susidomėjimą.Man patarė mokyti jį namie individualiai. Pvz: apsimauti kojinytes,užsisegt sagas, užsirišt batus, sviestą tept ant duonos. Pajutau tarsi mano sūnus būtų "nurašytas". Tai tiek.
  6. Grupėje 14 vaikų su įvairia negalia, o auklėtoja viena ir dar kelios auklytės, jos tiesiog fiziškai nespėja visko sužiurėti.
  7. Visą laiką nuo darželio visais būdai buvo prašytas Mokytojo padėjėjas, bet iki šiol jo negauname. Daugelyje situacijų pertraukų metu mano sūnus visada lieka kaltas už visokius poelgius, kurių net nėra padaręs, nes tuo metu jo ten net nėra buvę. Taip pat mokykloje vyksta patyčios.
  8. Pertrauku metu jis isena is klases kartu su visais vaikais ir mokytoja jo nesuziuri,tai jis dingsta,tai gauna i kaili nuo kitu
  9. Nes viska darome patys, tik kad darzelyje, o ne namie.
  10. nereguliarus miegas, migdo dažnai "kur papuola" ir dėl to vaikas nepailsi, grįžom prie sauskelnių, nes laiku nenuveda į tualetą.