Pieno produktų be laktozės vartojimas

       Laktozė (kitaip „pieno cukrus“) – disacharidas, sudarytas iš gliukozės ir galaktozės, randama piene (apie 2~8 proc.). Gaunama iš rūgščių išrūgų, sūrių gamybos produkto, arba iš išrūgų ar pieno filtracijos kietųjų nuosėdų.

       Dalis žmonių netoleruoja pieno, nes jų organizme trūksta laktozę skaidančio fermento. Šio fermento trūkumas gali būti įgimtas arba atsirasti po įvairių žarnyno susirgimų. Taip pat dėl senatvės apie 75% pasaulio žmonių praranda galimybę gaminti laktozę skaidantį fermentą.

 

Anketos rezultatai yra prieinami tik anketos autoriui

Ar žinote kas yra laktozė? ✪

Ar esate alergiškas pieno laktozei?  ✪

Lietuvoje laktozės netoleruoja apie 30 % gyventojų

Ar naudojate pieno produktus be laktozės? ✪

Ar pirktumėte glaistytus varškės sūrelius, kurių gamyboje būtų naudojamas pienas be laktozės?  ✪

Kokio skonio sūrelis Jums labiausiai patinka? ✪

Kokio skonio sūrelio Jūs labiausiai norėtumėte paragauti, kuris būtų gaminamas iš pieno be laktozės? ✪

Jūsų lytis: ✪

Jūsų amžius: ✪