Maisto priedų vartojimas raugintų pieno produktų gamyboje: ženklinimas, vartotojų nuomonė, paplitimas rinkoje
Gerbiama (-s) vartotojau,
Pasaulyje yra gausybė raugintų pieno produktų, pagamintų rauginimo būdu su įvairiais maisto priedais. Jie skiriasi konsistencija, skoniu bei aromatu, nes juose yra skirtingas sausųjų medžiagų kiekis bei panaudotas kitoks raugas.
Maisto priedas tai maisto produktų gardinimas. Tai medžiaga, kuri, nebūdama maistu ar jo sudėtine dalimi, dedama į maistą technologiniais tikslais jo tvarkymo metu ir kuri pati arba jos dalys tvarkymo proceso pabaigoje tampa sudėtine maisto dalimi.
Maisto priedai padeda ilgiau išlaikyti produktus, išryškinti jų skonines savybes, pagerinti išvaizdą. Jie vartojami, kad maisto produktai ilgiau išsilaikytų, viliotų patrauklia išvaizda, skoniu ir aromatu. Tai medžiagos, kurios nėra naudojamos kaip atskiri maisto produktai ir tipinės maisto produktų sudedamosios dalys bei kurios įdėtos į maisto produktus technologiniais tikslais (gamybos, pakavimo, gabenimo ar laikymo) tampa tokių maisto produktų sudėtine dalimi.
Visa tai gali paskatinti vartotojus priimti sprendimus turinčius tiesioginę įtaką maisto produktų vartojimui, todėl siekiant nustatyti ar vartotojai domisi maisto priedais naudojamais raugintuose pieno produktuose, analizuoja informaciją apie maisto priedus ir skaito ženklinimo etiketes, buvo sudaryta anketa.